Головна | Реєстрація | Вхід | RSS  Неділя, 19.05.2024, 00:34




Меню сайту
Календар
Залишилося
Точний час
Погода
Категорії розділу
Новини [66]
Новини Бібліотеки
Пам'ятні дати
Праздники Украины
Мудрі вислови

Каталог статей

Головна » Статті » Бібліотека » Новини

Звіт про Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек «Виховуємо громадянина – патріота України»

Звіт

бібліотеки Чистоводівського НВК про

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек «Виховуємо громадянина – патріота України»

 

З метою посилення ролі шкільної бібліотеки у патріотичному вихованні підростаючого покоління та сприяння її інноваційному розвитку у  шкільній бібліотеці  Чистоводівського НВК організовані наступні заходи:

  • День відкритих дверей «Бібліотека – берегиня національних цінностей та духовностей українського народу»
  • Екскурсія до  бібліотеки  первачків «Ключ від бібліотеки»
  • Інформаційні хвилинки: «Наші традиції та звичаї», «Державні та народні символи України»
  • Організація постійно діючої  виставки «Народ мій є! Народ мій буде! Ніхто не перекреслить мій народ!»
  • Виставка однієї книги «Я громадянин України»
  • Виставка малюнків «Мій улюблений український казковий , літературний  герой» (2-8 кл.)
  • Виставка-конкурс «Моя закладинка для книги – найкраща»
  •  (2-9 кл.)
  • Зустрічі з учасником бойових дій на Сході України. З нагоди дня Захисника України (5-8кл)
  • Рейд «Як живеш, підручнику?»
  • Мульт-мікс «Подорож з казковими героями»

 

П’ятого жовтня на загальношкільній лінійці оголошено відкриття  Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «Виховуємо громадянина – патріота України». Бібліотекар оголосила план роботи місячника та запросила учнів взяти активну участь  у заходах. Розпочався місячник  Днем відкритих дверей «Бібліотека – берегиня національних цінностей та духовностей українського народу».

Організовано постійно діючу  виставку «Народ мій є! Народ мій буде! Ніхто не перекреслить мій народ!», з матеріалів якої можна пізнати: що необхідно знати про національну символіку, Конституція України – основний закон нашої держави, українську історію, боротьбу українського народу за незалежність, мову та культуру, Героїв Небесної Сотні, розширити знання учнів про історичні події, збірки віршів  . 

12 жовтня відбулася зустрічі з учасником бойових дій на Сході України, вчителем нашої школи  Дубиною Віктором Григоровичем, бібліотека зробила виставку літератури, що популяризують українську історію, боротьбу українського народу за незалежність, мову та культуру, Героїв Небесної Сотні.   Метою заходу було розширити знання учнів про історичні події , виховати повагу до воїнів. Національно-патріотичне виховання є невід'ємною частиною людського життя. В умовах сучасності, коли людей об’єднує спільна мета –відстояти, захистити, зберегти рідну домівку, землю , на якій народилися і живемо ми, тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини. Діти вшанували хвилиною мовчання тих, кого немає серед нас.

19 жовтня в цей сонячний теплий день  для  наймолодших учнів Чистоводівської школи  відбулася цікава екскурсія бібліотекою.  Бібліотекар  провела та ознайомила  дітей  з чарівним книжковим  містом  з яскравими книжковими дитячими виставками, зачитала прохання книжечки, познайомила юних читайликів з правилами бібліотеки. В кінці уроку первачки один з-поперед одного відгадували загадки, згадали народні символи України, а закінчився захід переглядом відео-файла Ляпіс Трубецкий «Воїни світу». Задоволені діти з класним керівником  пішли до класу.

Працює виставка дитячих робіт. Виставка малюнків «Мій улюблений український казковий , літературний  герой». Та виставка-конкурс «Моя закладинка для книги – найкраща»  переможець 

Жигайло Ліля  2 кл. Великий інтерес у дітей викликали  виготовлені закладки.   

Заключним акордом місячника став рейд-перевірка «Як живеш, підручнику?», де було визначено найкращих шанувальників шкільної книги. На всьому шляху навчання у школі вірними друзями й помічниками є шкільні підручники. Книга – джерело знань, друг і порадник не лише для дітей, але і для дорослих. Бережливе ставлення до книги є запорукою того, що книга залишиться вірним другом на довгий час. Проведені заходи були націлені на виховання у дітей бережливого ставлення до книги; цінувати працю людей, які створюють підручники та учнів, які будуть далі користуватися.

Бажаючі переглянули мульт-фільми «Як козаки  сіль купували» , «Про Вовочку в тридев’ятому царстві» та інші.

 

Патріоти́чне вихова́ння — планомірна виховна діяльність, спрямована на формування у вихованців почуття патріотизму, тобто доброго відношення до Батьківщини та до представників спільних культури або країни. Таке виховання включатиме розвиток любові до батьківщини, національної самосвідомості й гідності; дбайливе ставлення до рідної мови, культури, традицій; відповідальність за природу рідної країни; потребу зробити свій внесок у долю батьківщини; інтерес до міжнаціонального спілкування; прагнення праці на благо рідної країни, її народу. Має застосовування як у сім'ї та школі, так і в державних і громадських організаціях, засновуючись на впевненості в позитивному ефекті такого ж відношення.

      Патріоти́зм (грец. πατριώτης — співвітчизник, patrís — батьківщина, Вітчизна) — це любов та відданість Батьківщині, прагнення своїми діями служити її інтересам.

    Патріотизм передбачає гордість за матеріальні і духовні досягнення свого народу, своєї Батьківщини, бажання збереження її характерних особливостей, її культурного надбання та захист інтересів своєї громади, народу в цілому.

      Історичне джерело патріотизму — це формування прив'язаності до віри в Бога в традиціях своїх предків, землі свого народження, рідної мови, народних традицій та культури. 

 

Категорія: Новини | Додав: alla (26.11.2015)
Переглядів: 1317 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Шкільні моменти
Програвач
Сайт живе
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 41

Copyright MyCorp © 2024