Головна | Реєстрація | Вхід | RSS  П`ятниця, 26.04.2024, 16:49




Меню сайту
Календар
Залишилося
Точний час
Погода
Категорії розділу
Новини [66]
Новини Бібліотеки
Пам'ятні дати
Праздники Украины
Мудрі вислови

Каталог статей

Головна » Статті » Бібліотека » Новини

Звіт про проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек

В.О. Сухомлинський – це великий педагог, письменник, мудра і творча людина. У нього була надзвичайна любов до дітей. Він умів говорити з ними і слухати їх, писав твори для дітей, навчав казкою, грою, спілкуванням з природою, дотиком до дерева, до росинки, до сонячного промінчика, до прекрасного. В.О. Сухомлинський приділяв увагу творчому розвитку кожної дитини, спираючись на загальнолюдські,громадянські цінності, дбав про формування особистості. І в цьому процесі важлива роль він відводив  школі, яка покликана розвивати дитину як гармонійну особистість, адже творчо мисляча людина здатна до самовдосконалення, широкого сприйняття світу, розв’язання будь-яких завдань. Залучаючи дитину до читання, бібліотека відкриває не тільки шлях до джерел інформації, а й сприяє творчій самореалізації особистості. Отже, головною метою діяльності шкільної бібліотеки є створення  таких умов засобами книги.  Саме тому в рамках місячника в нашому закладі було організовано роботу релаксійної зони «Територія творчості», було проведено день бібліотворчості «Читаємо, малюємо, граємось». У бібліотеці упродовж місячника функціонувала тематична виставка: «Козацькому роду немає переводу». Основною метою виставки було максимально розкрити фонд шкільної бібліотеки, привернути до неї як найбільше користувачів та надати найбільше інформації з теми. Також  було презентовано тематичну літературну виставку «Криниця людської мудрості В.О. Сухомлинського», яка була приурочена 100-річчю від дня народження, проведено флеш-моб, виставку дитячих малюнків «Казка на кінчику пензля», літературний вечір «Василь Сухомлинський-красиве і горде ім’я».

До 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського для учнів 5-11 класів сільським бібліотекарем Бондаренко С.М.  проведено усний журнал «Що означає бути Людиною з великої літери». ?  Протягом журналу перегорнули 5 сторінок, присвячених великому педагогу: «Знайти своє покликання – це джерело щастя», «Дитинство генія», «Людина повинна стати людиною», «Мати й батьківщина»,  «Людина народжується , щоб лишити по собі слід вічний».

В дошкільному підрозділі нашого закладу було проведено чотири зустрічі поспіль із В.О. Сухомлинським (вівторок - п’ятниця) . Підготували виставку із книг, на природі грали в ігри і слухали класичну і народну музику.

На загальношкільній лінійці оголошено про закриття місячника. Бібліотекар підбила підсумки подякувала всім учням за активну участь, адже виховання та розкриття творчого потенціалу дитини починається з самого малечку. Тому так важливо не упусти той момент, навчити розуміти один одного, цінувати, любити, поважати, співчувати та радіти, розвивати свої таланти та здібності, бачити у всьому прекрасне,  адже кожному обирати далі свій шлях у житті, а яким він буде – це вже особистий  вибір кожного з нас.

 

 

 

 

  

Категорія: Новини | Додав: alla (09.11.2018)
Переглядів: 417 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Шкільні моменти
Програвач
Сайт живе
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 41

Copyright MyCorp © 2024