Головна | Реєстрація | Вхід | RSS  Понеділок, 29.04.2024, 13:42




Меню сайту
Календар
Залишилося
Точний час
Погода
Пам'ятні дати
Праздники Украины
Мудрі вислови

Головна » 2017 » Березень » 9 » Предметний тиждень української мови та літератури, російської мови та зарубіжної літератури
19:07
Предметний тиждень української мови та літератури, російської мови та зарубіжної літератури

 

З метою вшанування пам’яті великого Кобзаря з 6 березня по 10 березня 2017 року було проведено предметний тиждень української мови та літератури, російської мови та зарубіжної літератури, присвячений Шевченківським дням. Протягом тижня проведені наступні заходи: інтелектуальний ярмарок «В кожнім слові- дивина, в кожнім слові – таїна» (06.03.17) між учнями 8-9 класів, «Ерудит НВК з російської мови та зарубіжної літератури» (09.03.17), "Подорож Шевченківськими стежками", 10 клас (10.03.17) [ ?]

Розпочався тиждень інтелектуальним ярмарком «В кожнім слові –дивина, в кожнім слові- таїна» між учнями 8-9 класів ( вчитель Павленко С. Є.) Протягом позакласного заходу учні пройшли 10 етапів конкурсу: «Який ярмарок без грошей?», «Весь крам по ятках», «Нелегальні товари – підробки», «Кіт у мішку», «Кращий ярмаркуючий», «Купуємо квіти», «Купіть головоломку», «Крам від виробника», «Будматеріали» та «У вас краму вдосталь? Купуємо!», де учні змогли проявити себе у розгадуванні кросвордів про життя та творчість Т.Г.Шевченка, побути в ролі поетів та інтелектуалів.

В інтелектуальній грі «Ерудит НВК», (вчительПроценко Н.В.), абсолютним переможцем стала учениця 8 класу Фесенко Катерина, дипломом ІІ ступеня нагородили учня 9 класу Павленка Вадима, ІІІ – учня 11 класу Думу Євгена.

Метою проведення  заходу "Подорож Шевченківськими шляхами" (вчитель Забірник В.С. ) було узагальнити матеріал про життєвий і творчий шлях геніального поета України Т.Г.Шевченка; прещеплювати інтерес до української літератури, виховувати почуття національної самосвідомості, повагу та шанобливе ставлення до поета, патріотизм. Мета заходу була досягнута, діти працювали активно, впевнено, чітко формулювали власні думки. Основними завданнями стала подорож шляхами Шевченка. На першому етапі було показано презентацію, стосовно збірки "Кобзар", після цього послідовно рухаючись по уявним зупискам-станціям учні складали "Асоціативний кущ" до прізвища Шевченка, зачитували та декламували вірші, проводилася робота в парах, а саме кросворд і ребуси, потім учні працювали з віршами, доповнювали пропущеними словами, та складали вірш за послідовністю рядків, також показали свою сміливість та кмітливість у відповідях на запитання (вірші). На останній підсумковій зупинці, яка називалася "Легенда" було зачитано ученицею  розповідь про одну бувальщину (про образ Шевченка). Вкінці  учні висловили свої враження, думки з приводу проведеного заходу.  

Всі учні отримали масу задоволень та невеликі винагороди за участь у позакласній діяльності.

 

 

 

  

    

   

Переглядів: 893 | Додав: alla | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Шкільні моменти
Програвач
Сайт живе
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 41
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024