Головна | Реєстрація | Вхід | RSS  Середа, 24.04.2024, 18:03




Меню сайту
Календар
Залишилося
Точний час
Погода
Пам'ятні дати
Праздники Украины
Мудрі вислови

Головна » 2018 » Березень » 16 » Тиждень української мови, присвячений Шевченківським дням
14:22
Тиждень української мови, присвячений Шевченківським дням

«Ми – українці і пишаємось цим».  Саме під таким гаслом  пройшов з 12 по 16 березня в НВК  тиждень української мови та літератури, присвячений Шевченківським дням. Заходи,які були заплановані, перетворили дні шкільного життя на Українське Слово,яке з гордістю та любов’ю линуло з уст учнівської молоді.  ?Метою всіх проведених заходів було:

 · донести до учнів красу і багатство української мови;
 · формувати відчуття краси рідної мови;
 · розвивати мовленнєві здібності учнів;
· збагачувати словниковий запас;
· виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

 Розпочався  тиждень12.03  проведенням Всеукраїнської українознавчої гри «Соняшник», у якій прийняло участь 8 учнів 3 -10 класів.

Другий день тижня 13.03 запросив учнів 7-11 класів взяти участь у подорожі «Фрагментами відомих передач» у супроводі Павленко С.Є. на тему: « Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п’янить…». Під час подорожі всі перенеслися у передачу «Світське життя», під час якої ведуча  дізналася у присутніх про цікавинки з мови. В образі Дмитра Комарова  та передачі «Світ навиворіт» побували у минулому і дізналися про виникнення письма у східних слов'ян, а Надія Матвеєва.  «Все буде добре » познайомила із виникненням правопису «кулішівка» та культурою спілкування, передача  «Хвилина слави» з її учасниками допомогли зрозуміти безмежну силу українського  слова, учасники «Дизель - шоу » повеселили українським гумором,  доктор Комаровський

Учені 7 класу дали порад щодо вживання суржику, та розіграли сценку «Розмова в автобусі», продовжуючи тему суржику, з передачею  «Навколо світу за 5 хвилин» виклали стежку із фразеологізмів. У кінці подорожі всі учасники сплели із колосків символічний вінок, який допоміг усвідомити , що  мова з'єднує народ.

$

14 березня у 6 класі пройшов  «Мовознавчий турнір» ( вчитель Забірник В.С.),  метою якого було показати учнями красу та багатство української мови; викликати бажання вивчати рідну мову, милуватися її красою; розвивати зв’язне мовлення учнів; виховувати любов до рідної мови, свого народу, рідної мови.

 Учні подорожували країною мови, виконували різні завдання, спробували себе у ролі поетів, складаючи вірші про рідний край та свою батьківщину. Показали свої знання, як досконало знають рідну мову, переглянули відео, з якого дізналися цікаві факти про українську мову.

На закінчення заходу поділилися враженнями та підвели підсумки. Учні отримали солодощі та гарний настрій.

16.03.18 у  9 класі проведено гру Що? Де? Коли?  (вчитель Забірник В.С.), під час якої  дві команди «Знавці» та «Глядачі», виконували різного типу завдання, працювали в групах та індивідуально.

       Найбільше емоцій викликало завдання «Вгадай та поясни фразеологізм». По закінченню учні зробили висновки та поділилися своїми враженнями. Усі без винятку отримали для  щось себе  нове та пізнавальне, гарний, позитивний настрій.

 

 

 

 

 

Переглядів: 465 | Додав: alla | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Шкільні моменти
Програвач
Сайт живе
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 41
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024